أهالي المحتجزين يطالبون السلطات التركيّة النظر في أمر أبنائهم والغاء التمييز تجاه الفلسطينيين

الخميس 30 اغسطس 2018
الصورة تعبيريّة
الصورة تعبيريّة

أنطاكيا - تركيّا 
طالب أهالي المحتجزين الفلسطينين في مركز " كريت جندرما" المركزي في أنطاكيا، الحكومة التركيّة إتخذ الإجراءات الضروريّة لتغيير ظروف اللاجئين الفلسطينيين في مراكز اللجوء المختلفة في تركيّا، وخاصّة الم حتجزين في المركز المذكور، والغاء التمييز بحق الفلسطينيين ومعاملتهم أسوةً بأخوتهم السوريين.

جاء ذلك، في بيان أصدره أهالي المحتجزين ونشطاء فلسطينيين من سوريا في تركيّا، اليوم الخميس 30آب/ أغسطس، حصلت " بوابة اللاجئين" على نسخة منه باللغات العربيّة،الانجليزيّة والتركيّة، للفت الانتباه على معاناة الأسر الفلسطينية داخل المركز سيء الصيت.

وأشار البيان إلى أنّ الأوضاع داخل محتجز "كريت جندرما" بغاية السوء واصفاً إيّاه بـ" سجن يمنع الخروج منه  نهائيا ويتم حجز هواتف المحتجزين فيه كما ويتم فصل العائلات عن بعضها البعض، الأمهات والأطفال في غرف لوحدهم والأباء في أماكن أخرى، ولا يسمح لهم باستعمال الهاتف العمومي المأجور سوى مرة واحد باليوم، بالاضافة الى الوضع الصحي المتدهور لبعض المحتجزين وحاجتهم الماسة للعلاج غير المتوفر"  وفق البيان.

واستغرب الأهالي والنشطاء في بيانهم "المعاملة غير الانسانية التي يعامل بها اللاجىء الفلسطيني والتمييز الذي يتعرض له كونه فلسطينياً ولا يعامل أسوة بأخوته السوريين، حيث يتم القاء القبض على العائلات الهاربة من نفس الظروف والموت، ويتم ارجاع الأخوة السوريين من حيث أتوا بينما يتم احتجاز الفلسطيني في تلك الأماكن المعزولة عن العالم الخارجي". 

وختم الأهالي والنشطاء بيانهم، بدعوة الحكومة التركيّة للتجاوب مع هذه المطالب والنظر بها " بما يليق ببلد عريق أسمه تركيّا" وتغيير الموقف ومعاملة اللاجئين الفلسطينيين بإحترام، بما يتناسب مع قضيّته الفلسطينية ومعاناته وآلامه، والسماح له بالدخول بشكل نظامي وإنساني لحمايته من الموت والسرقة والنهب على يد المهرّبين والسماسرة، بعد أن عانوا ونجوا من الموت بسبب الحصار في مخيّم اليرموك وسواه.

تجدر الإشارة، إلى أنّ أكثر من ستّ عائلات فلسطينية مهجّرة من سوريا بينهم أطفال وكبار في السنّ محتجزون في مركز " كريت جندرما"، بعضهم منذ كثر من عام، ينتظرون البتّ في مصيرهم الذي ما يزال مجهولاً بالنسبة لهم حتّى هذه اللحظة.

البيان باللغة الانجليزيّة:

We, the families of the Palestinian detainees at "Crete Gendarme" Refugee Center in Antakya, we appeal to the Turkish government to take the necessary actions to change the conditions of the Palestinian refugees in the various asylum centers in Turkey, especially the " Crete Gendarme Center " and treat them like their Syrian brothers.

We would like to inform you that the conditions at "Crete Gendarme" Refugee Center are very bad. It is a "prison" which prevents people from leaving the camp at all. The phones of the detainees are held and families are separated from each other: mothers and children in rooms alone and fathers and men in other rooms. People are not allowed to use the paid public phone only once a day, in addition to the deteriorating health condition of some detainees and their urgent need for medical treatment is unavailable.

We are surprised and outrage of this inhuman treatment of Palestinian refugees and the discrimination they face as Palestinians, and are not treated like their Syrian brothers. The families who fled from death got arrested, the Syrian families are returned from where they came from, while the Palestinian families got arrested and isolated from the outside world.

As activists and public officials, as well as Palestinian refugees fleeing the siege and death from the destroyed Yarmouk refugee camp and fleeing the inhumane conditions in the north of Syria, we are not only demanding a change of conditions and lack of medical-treatment at "Crete Gendarme" Refugee Center, we demand a change in the attitude of the government and the treatment of Palestinian refugees in general and their treatment with respect. In proportion to the Palestinian cause, suffering and pain.

And allow the Palestinian refugees to enter in a legal and humane way to protect them from death, theft, looting and murder by smugglers and brokers, " death traders" after they have escaped death due to the siege inside Yarmouk camp.

We hope that you will respond to our appeal and consider it as appropriate for a deep-rooted country called Turkey.

Palestinian activists and refugees displaced from Yarmouk camp

البيان باللغة التركيّة:

Türkiye cumhuriyetine yardım talebi 

 

Konu : " Girit jandarma merkezi " adlı  sığınma merkezindeki tutuklanan filistinliler .

 

Biz Antakyada yaşayan ve "Girit jandarma merkezi " adlı merkezinde tutuklanan filistinlilerin  aileleri olarak , filistinli mültecilerin kaldıkları sığınma kamplarındaki ve  özellikle "Girit  jandarma merkezi " indeki durumlarını ve  onlara sunulan hizmetlerin ileştirilmesini yani diğer Suriyeli kardeşlerine tanınan hak ve hizmetlerin aynısını bizim çocuklarımıza da sunulmasını arz  ediyoruz .

 

Zira Girit jandarma  merkezinde kalan mültecilerin durumu çok kötü  ve onlara hapisçi muamelesi yapıyorlar  yani giriş ve çıkışları yasaklanmıştır , cep telefonları alınıyor ve aileleri birbirinden ayırıyorlar( anneler çocuklarıyla ayrı  yerde , babalar ise ayrı yerde tutulur) , mevcut ücretli telefon kulübelerini haftada bir kulanılmasına izin veriliyor ve en önemlisi sunulan sağlık hizmetleri birçoğu hastaya mudahele ve tedavi etmek  için yetersiz kalıyor .

 

Biz bu kamplarda kalan mültecilerin aileleri olarak bu duruma çok tepkiliyiz ve aynı savaş şartlarından kaçan suriyeli ve filistinli mültecilere baktığımızda Suriyeli mülteciler kendi ülkelerine geri bırakılırken fikistinliler bu tarz  basit insan haklarını ve huzmetlerini  bile  tanımayan  ve  sağlamayan kamplara götürülüyor .

Biz Kuzey Suriyede olan ve  Suriyede filistinli mülteciler için yapılan El_yermuk kampından suriyedeki savaş ve insanlık dışı yapılan saldırılaradan kaçan filistinli mülteciler olarak ,  sadece "Girit Jandarma merkezindeki mültecilerin durumunun değiştirilmesi değil  filistinli  mültecilere olan genel bakışı ve yapılan genel davranışların değiştirilmesini  ve onların  hem kendi ülkelerinde hem mülteci oldukları ülkede  savaşı iki kez görmüş ve yaşamış bireyler olarak onlara olan  bu kötü muamelenin değiştirilmesi  talep ediyoruz .

 

Hem de bu tarz yasak girişlerin  ve bu insanları sömüren savaş kaçakçıların (ölüm tücarları ) önünü kesmek için bu mültecilere resmi bir sığınma hakkı yani türkiye cumhuriyetine resmi olarak mülteci girişi yapmalarına izin verilmesini istiyoruz .

 

Bizim bu talep ve isteğimize önemle bakmanızı ve Türkiye cumhuriyetinin savaş yaşayan ve savaştan kaçan müslüman kardeşlerine her zamanki gösyermiş olduğu  islami duruşuna yakışacak şekilde  bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz .

Saygı ve teşekkürlerimizle

 El_yermuk kampından savaştan dolayı zorla ve şiddetle çıkartılan filistinli mülteciler

خاص - بوابة اللاجئين الفلسطينيين

اشترك في القائمة البريدية ليصلك آخر الأخبار وكل ما هو جديد